Hammarplast Medical

Hammarplast Medical i Bredaryd uppnår ISCC Plus-certifiering och förstärker engagemanget för en hållbar hälsovård

Hammarplast Medical är glada över att tillkännage en betydande milstolpe i vårt pågående engagemang för hållbarhet och miljöansvar. Vi har stolt uppnått International Sustainability and Carbon Certification (ISCC Plus), vilket befäster vårt engagemang för hållbara metoder inom tillverkningsindustrin för medicintekniska produkter.

ISCC Plus-certifieringen är en globalt erkänd standard som vittnar om våra ansträngningar för att minska vårt koldioxidavtryck, främja ansvarsfulla inköp och säkerställa hållbarheten i vår verksamhet. Denna prestation återspeglar vårt åtagande att inte bara främja medicinsk innovation utan också att göra det på ett miljömedvetet sätt.

Huvudmål med ISCC Plus-certifiering

  1. Minskat koldioxidavtryck: Hpm™ har implementerat åtgärder för att minimera vår miljöpåverkan för vår kontraktstillverkande verksamhet i Bredaryd.

  2. Ansvarsfulla inköp: ISCC Plus-certifieringen understryker vårt engagemang för etiskt inköp av material. Vi prioriterar leverantörer som delar vårt engagemang för hållbarhet och främjar en leveranskedja som är i linje med våra värderingar.

  3. Transparens och spårbarhet: Vi upprätthåller transparens i våra processer och leveranskedja, vilket gör det möjligt för intressenter och kunder att spåra ursprunget till material som används i våra medicintekniska produkter. Detta åtagande säkerställer ansvar och stärker förtroendet för våra produkter.

Inverkan på våra kunder

Genom att välja oss som helhetspartner investerar våra kunder inte bara i avancerad medicinsk utrustning utan stödjer också ett företag som prioriterar miljövänliga metoder.
ISCC Plus-certifieringen återspeglar vårt engagemang för hållbarhet, i linje med globala ansträngningar för att hantera klimatförändringar och främja en hälsosammare planet.


Vi utforskar vägen mot en hållbar framtid

När vi firar denna prestation inser vi att hållbarhet är en pågående resa. Hammarplast Medical förblir orubbliga i vårt engagemang för att utforska innovativa lösningar, samarbeta med likasinnade partners och ständigt förbättra vår praxis för att ytterligare minska vår miljöpåverkan.

Vi riktar vår tacksamhet till våra kunder, partners och intressenter för deras pågående stöd.
Tillsammans tar vi steget mot en mer hållbar framtid inom Life Science. 


Share this page